In memoriam: Katelijn Peters

Op 15 mei 2023 is oud collega Katelijn Peters overleden.

Katelijn was (samen met Liesbeth W├╝rdemann), medeoprichter van psychologenpraktijk de Sterrenberg, waar zij als klinisch psycholoog en psychotherapeut werkte. Als beginnend orthopedagoog en later in de opleiding tot orthopedagoog generalist heb ik met Katelijn samengewerkt en veel van haar kunnen leren.

Als collega waardeerde ik Katelijn zeer om haar visie op het werk en de wijze waarop zij hier vorm aan gaf. Zij verstond de kunst van het vragen stellen i.p.v. het antwoord geven. Hierin is zij voor mij een belangrijk voorbeeld geweest. Op die manier hielp zij volwassenen en kinderen bij het zoeken naar de richting in hun leven.

Haar visie en en kennis blijven een belangrijk uitganspunt voor praktijk de Sterrenberg.

Marion Baars