Het effect van een behandeltraject

Het effect van een pedagogisch-psychologisch behandeltraject op korte termijn en lange termijn!

Wat maakt het verschil?

Wat fijn om in de praktijk van het alledaagse leven een terugkoppeling te ontvangen van ouders en cliënten over hoe een behandeltraject voor hen tot grote en positieve verandering heeft geleid.

Dit motiveert mij om de verwachting die ouders en kinderen hebben over een onderzoek of behandeltraject op waarde te helpen inschatten en bespreken. Wat verwacht men? Is dat reëel of utopisch? Is dat op korte of lange termijn gebaseerd? Een belangrijk bespreekpunt omdat kleine veranderingen soms onopgemerkt blijven als men zich focust op de grote veranderingen. En laten nou juist die kleine veranderingen het verschil kunnen maken; dus belangrijk zijn om opgemerkt te worden en aandacht te krijgen.

Deze week ontving ik een e-mail van ouders met een update over de ontwikkeling van hun kind, een jaar nadat het zorgtraject is afgerond 😊

Het is alweer een hele tijd geleden dat wij contact hebben gehad met elkaar. Maar ik wilde je toch even een update geven. Vaak komen we alleen op de lijn als het niet goed gaat, maar dit keer een heel ander berichtje. Want het gaat ontzettend goed met ons kind (en met ons).

Wat heeft ons kind ontzettend veel baat gehad van alle bezoekjes en behandelingen.

Ze is vrolijk, open, speelt weer veel buiten, zit lekker in haar vel, niet angstig meer…… echt een hele verandering. Sinds kort heeft zij verkering met een leuke jongen en zegt daarover: “Ik weet wel waarom die jongen verliefd op mij is, want ik ben heel sportief, ik ben aardig en ik zie er ook leuk uit”.

Fijn om haar zo zelfverzekerd te horen!

Ook het logeren gaat heel goed. Ons kind zegt zelfs dat ze logeren leuk vindt en dat wij (papa en mama) ook echt wel samen weg mogen gaan, zolang we maar niet naar Oekraïne of Rusland gaan. Nou, dat waren we ook niet van plan!

 Binnenkort gaat ons kind zwemmen voor het goede doel: 500 meter in open water om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het is een mooie manier om op een positieve manier met deze ziekte om te gaan 

Al met al heel veel positieve dingen. Er is veel rust gekomen na een ontzettend pittige periode. En dat mag ook wel eens gezegd worden”!